onsdag den 28. september 2011

Hvor meget grus skal jeg bruge til min nye indkørsel, sti eller terrasse?

Ligemeget hvor flotte sten eller fliser du lægger i den nye indkørsel, på din nye terrasse, sti eller lignende, bliver disse aldrig mere stabile end den mængde af grus der ligger nedenunder stenene. Er mængden af grus for lille er der stor chance for at dine sten vil rykke sig, vippe eller falde ned i underlaget. Sørg derfor altid for at have den rette mængde af grus eller sand under dine sten eller fliser.
Du kan eventuelt starte ud med at fjerne muldjorden og gøre jordunderlaget hårdt og fast ved at stampe det. Dybden på din grav er forskellig fra hvad det er du skal lave. Hvis det er et sted med meget traffik, så som din indkørsel skal der selvfølgelig være en god dybde af grus til at støtte belastningen. En vigtig regel er at grave op til 15cm udenfor det markerede område rundt om den planlagte indkørsel, terrasse, sti etc. Dette forhindrer stenene i at skride ud. Derefter fylder du op med stabilgrus. Hvis jordbunden er særlig lerholdig kan det være en god idé at sikre bunden med bundsikringsgrus, ca. 15cm, resten stabilgrus. Når du har fyldt graven med grus så husk at lav en hældning til en af siderne væk fra huset. Det ville være synd hvis indkørslen begyndte at samle vand på midten for derefter at synke ned som en stor bue i overfladen.
Når stenene eller fliserne er lagt med mellemrum eller render om man vil, typisk 2 til 3mm, så skal du hælde flisesand ud på overfladen. Man kan også bruge andre typer sand eller finere grus for den sags skyld. Fej herefter sandet hen over fliserne eller stenene til mellemrummene er fyldt. En anden mulighed er at bruge granitskærver eller perlesten til indkørslen eller stien. Mulighederne er mange, men det er ihvertfald et bud der kan gøre din have rigtig flot. Bestil dit grus, sten eller sand online på Grusdirekte.dk og få det eventuelt leveret i en praktisk bigbag.

God fornøjelse med dit haveprojekt!

granitskærver til haveindretning

Har du lige købt hus og skal du i gang med at indrette haven eller trænger din have bare til et nyt pift? Mangler du inspiration til disse projekter så kan du med fordel læse videre her. Om det så er bed, højbed, indkørsel, gårdsplads m.m. du vil give en ansigtsløftning. Granitskærver er flotte natursten slået af naturlig granit. Dette sikre også der ikke er to skærver der er ens. Der er mange farver granitskærver, sorte granitskærver, hvide granitskærvergrå granitskærver m.m. Granitskærverne har et helt andet udseende og look i forhold til f.eks perlesten, nøddesten eller strandsten. Skærverne er kantede og ligger stille og triller ikke rundt. Er du den mere afslappede haveejer så er granitskærver en god ide, da ikke behøver at blive revet så meget som aldmindelige småsten.

Det smukke ved granitskærver er at når de bliver våde får de et helt andet udseende og er næsten endnu smukkere end når de er tørre. Det er den store kontrast mellem våd og tør granitskærv der gør den så pæn at se på. Lad din have træde ind i et smukkere billede når du pryder den med bede rundt omkring med granitskærver udenom dine stauder, stokroser eller rododendron. Giv naboerne noget at misund dig ved når du lægger den nye indkørsel med flotte grå granitskærver. Det er kun fantasien der sætter grænser når det handler om småsten og granitskærver, store eller små. Lad din personlighed præge haven og del den op i forskellige sektioner med flotte bede og stier. Det vil helt sikkert give et stort indtryk næste gang der er familiekomsammen, og hvem vil ikke også gerne have en flot have at vise. gå ind og bestil dine granitskærver eller småsten online på Grusdirekte.dk.   

hvilket sand og grus til min nye terrasse?

Står du og vil i gang med at lægge fliser til en ny indkørsel eller terrasse? Så lad mig give dig nogle få gode råd til at få det optimale resultat ved brugen af det rigtige grus og sand og selvfølgelig de rigtige metoder. Start med aller først at fjerne de gamle fliser og grav jorden væk der hvor du skal grave ud. Reglen er 40cm dybt hvis du lægger indkørsel, men hvis du skal lægge en ny terrasse kan du nøjes med en dybde på 30cm. Fyld graven med stabilgrus og jævn det ud med en skraber. Sørg for at overfladen hælder, og det er væk fra huset selvfølgelig, helst 1cm for hver meter. Du kan gøre det nemt for dig selv ved at sætte pæle i kanterne og trække stramme snore du kan gå efter. Efter du har lagt laget af stabilgrus, skal du lægge afretningsgrus. Igen, sørg for at hældningen stadig er der og det ligger jævnt og lige.

Begynd derefter at lægge flisernegruset. Hav igen den stramme snor fra kantpæl til kantpæl så du kan holde hældningen på belægningen. Gå evt. lidt tilbage efter hver sektion og bedøm med dit øjemål, det er vigtigt at fliserne ligger rigtigt i gruset, du kan nemlig ikke rette det ind når de alle er lagt. Tro mig, det er umuligt. Læg fliserne med en smule mellemrum, dog ikke over et par millimeter. Brug et vaterpas til hjælp, det er vældig nyttigt. Når fliserne er lagt lige med en plan overflade og hældningen stadig er der, går du igang med at hælde et fint lag flisesand udover fliserne. Du kan også bruge sandkassesand. fej derefter sandet hen over fliserne så sandet ligger sig i revnerne. Så er din terrasse klar til grillaften, solbadning, sensommerhygge eller hvad det nu måtte være. Du kan købe dit sand og grus online på Grusdirekte.dk og få det leveret lige til adressen i en smart bigbag.

Held og lykke med din nye terrasse!

Hvilken jord skal jeg vælge til mine bed?

Hvilken jord skal jeg bruge til mine bede eller højbede? Det er der mange der spørger så selv om og det er jo ikke alle og enhver der er ansat på en landbrugsskole. Jeg har heldigvis nogle gode råd til dig hvis du står med dette spørgsmål og undrer dig over hvordan du skal gribe det hele an. Det er vigtigt du sørger for at dine planter har den optimale jord at vokse i. Luftig muldjord og havemuld med spagnum i er perfekte kandidater til denne opgave. Det er vigtigt at jorden er luftig og næringsrig så planterne frit kan sprede deres rødder. Grav renden eller hullet. Sørg for at fjerne ukrudt og andre gevækster. Leret skal væk, det er tæt og giver ingen næring til dine planter. Fyld derefter hullet omkring planten med frisk og luftig muldjord eller havemuld. Du må ikke træde oven på det! det er vigtigt at jorden er luftig så blomsterne eller træerne kan sprede deres rødder. For at nå ind til midten, læg eventuelt en træplade til at fordele din vægt mest muligt.

Efter du har lagt muldjorden plant og pænt løst omkring dine roser, rododendron, stauder etc. så læg eventuelt et fint lag granitskærver eller småsten ovenpå mulden. Granitskærver er rigtig gode til at holde det uønskede ukrudt på afstand fra dine smukke bede. Nøddesten, strandsten, perlesten eller andre småstenstyper vil også være en flot finish til et smukt bed eller højbed. Bestil dit havemuld og muldjord online på Grusdirekte.dk og få det leveret lige til døren i en smart bigbag.

Held og lykke med dine nye smukke bed!

Granitskærver som pynt eller ukrudtsfjerner

Så er det en kendsgerning. Om det så er vinter, forår, sommer eller efterår. Granitskærverne har indtaget vores haver og er kommet for at blive. Hvor mange gange har du ik kigget ind i naboens have og misundet hans flotte granitskærver med deres rustik og pæne udseende. Granitskærverne om det så er grå granitskærver, hvide granitskærver eller sorte granitskærver, har virkelig været ved at stjæle billedet fra den normale grusbelægning man har rundt omkring i de danske haver. Det ser også bare så flot ud med granitskærvebelægning. Granitskærver er knust granit, slået af i kantede stykker eller skærver om man vil. Fordelen ved netop granitskærverne er at de ikke triller rundt og og rykker sig ligesom småsten eller perlegrus gør. De bliver liggende i samme position og giver dig, den afslappede haveejer, en mulighed for at spare på krafterne, da du ikke behøver gå og rive belægningen plan hele tiden.

Vidste du at granitskærver også er perfekte til at holde ukrudt stangen. Hvad er en hver haveejers mareridt? Du ser mælkebøtterne, skvalderkålen og brændenælderne blomstre op mellem fliserne, perlegrusen, dine singels eller nøddestenene. Granitskærver er perfekte til at holde ukrudt væk. Vi ved alle et frø kan spire uden sollys, men en spire har brug for fotosyntese. Så når spiren springer ud af frøet og støder på et loft af kantede, tætte granitskærver, kommer den ikke videre og går ud. Gå i gang med det samme og fjern de ukrudtsbefængte fliser og få lagt en pæn overflade af granitskærver. Du kan bestille granitskærvene online og få leveret lige til døren på Grusdirekte.dk

Held og lykke med din nye smukkere have.

fredag den 16. september 2011

Billige sten, granitskærver og grus

Det har ladet mig fortælle at der er et sted hvor man købe grus, granitskærver og sten for meget små penge, det er ufatteligt billigt inde på Grusdirekte.dk og de leverer tilmed også hurtigt og ligeså billigt. Så hvis du står med et byggeprojekt i hænderne og mangler materialer til dette så vil jeg da virkelig råde dig til at købe det på Grusdirekte.dk. Handelen foregår virkelig smertefrit og de leverer lige til tiden. De er meget populære i det husområde jeg bor i.

Du kan tilmed oveni den ekstremt billige pris få mange af materialerne leveret i en rigtig praktisk Bigbag. Så står du og har brug for sand eller grus til afretning, sten til haven eller muldjord og havemuld til dine blomsterbed m.m. så er det helt klart stedet at klikke dig hen. Du kan spare rigtig mange penge ved at finde dine materialer på www.grusdirekte.dk

God arbejdslyst

Grus til fliselægning eller lægning af fliser

Står du og har ryddet den gamle terrasse og skal have lagt nye fliser eller lignende så er det super vigtigt at du ved lidt om hvordan man gør, når du nu står som almindelig haveejer uden faglig viden. Derfor vil jeg give dig nogle super råd til hvordan du lægger den nye terrasse bedst med grus eller sand. Start eventuelt med at rydde det pågældene område fra større sten og andet. Jævn jorden ud og gør det sådn at fladen hælder så der ikke samles vand på overfladen. Det er vigtigt du starter med en god flad bund.

Brug grus eller sand til afretningslag, ca. 30mm tykt. Læg fliserne sådan at de ligger med 2-5mm mellemrum. Skal du lægge fliser eller nybrosten til indkørsel eller lignende så er det fornuftigt at skabe en kantsikring rundt om overfladen. Så biler og lignende ikke skæver fliserne og gør overfladen ujævn. Bestil dit grus og sand til hurtig levering på Grusdirekte.dk. Du kan derfra også få næsten alle materialer leveret i en praktisk Bigbag.

tirsdag den 13. september 2011

Hvilke typer Sten skal jeg bruge til mit haveprojekt eller byggeprojekt?

Står du i din have og planlægger at lave en lille sø eller dam og gerne vil have nogle flotte sten rundt om eller tilmed nede i søen, så kan du med fordel gå ind og kigge efter noget der passer på www.grusdirekte.dk. Her er der nemlig lige præcis Strandsten og Sø Nøddesten som er mere runde sten taget fra strand og hav, og det er sten der passer rigtigt godt til dit søprojekt eller damprojekt. Det kan godt være rigtig flot også at lægge mere firkantede og kantede sten, så som Singels eller Kampesten langs søens bred og rundt om. det skaber et naturligt og pænt look og udseende til din havesø.



Vil du have en eleveret græsplane, måske eleveret i forskellige afdelinger så det bliver en rigtig etagehave eller måske vil du lægge terrassen nede under havehøjde så du får mere læ. Så vil jeg råde dig til at styrke jordvæggene og muldjorden i bedene med lige netop kampesten, da de er rigtig gode til at holde på jorden. du kan få leveret kampesten lige til døren på www.grusdirekte.dk

Hvilken type Mørtel du skal bruge til dit Byggeprojekt

Står du som privat husejer og skal til at bygge om eller bygge til så er det vigtigt når man lægger fundament eller i det hele taget rører mørtel, at du bruger det rigtige materiale til netop det du skal bygge. f.eks. er det en mur i en kælder eller i et rum, garage du står og skal have bygget er det vigtigt du ikke bare bruger en hvilken som helst blandingsmasse. hovedregelen er at du bruger bakkemørtel til opbygningen af muren og bruger strandmørtel til pudsningen og til andet puds. Til fundementet er det klogt og et godt spareråd at putte små sten i blandingen så massen ikke kun udgør sand og cement. Du kan få leveret alle disse materialer til døren i eller uden Bigbagwww.grusdirekte.dk,  og der vil jeg da helt klart anbefale en Bigbag, så slipper du for rod og spild.



Du kan da evt. lige få nogle gode råde i henhold til støberiet eller støbningen af bl.a. mørtel. Hvis det bare er en lille masse du skal have rørt, så vil jeg foreslå dig at gøre det i en spand eller murebalje. Ja du kan tilmed og vælge at gøre det i din trillebør. Hvis du står og skal støbe stort er det nok fornuftigt at bruge en blandingsmaskine, dem kan man finde i store og små udgaver. Det altid billigere at blande din mørtel selv. Til gulvlægningen er det en god ide at bruge småsten i blandingen som sagt tidligere. Du kan købe alle de typer mørtel, sten og sand du skal bruge på www.grusdirekte.dk



God Muldjord til dine Planter

Når du nu er ved at lægge hele haven om fra græsplane til botanisk have, så kræver det altså noget godt havemuld. Det er slet overhovedet ikke lige meget hvilket jord, grus eller eventuelt sand du kommer nedenunder eller rundt om dine planter og bede. Der skal god jord til.

Mit forslag er at gå ind på www.grusdirekte.dk, her får du leveret muldjorden lige til døren og tilmed kan du også det i en smart Bigbag så du slipper for en kæmpe bunke af jord. De sælger rigtig godt muldjord til dine planter så dit gartneri og have ikke bare bliver i dine drømme, men at du rent faktisk også kan føre det ud i livet.



Skal planterne og bedene slippe for ukrudt og diverse vækster er det mig vigtigt at sige og foreslå at du bl.a. lægger sand eller grus rundt om bedene, udover muld, dette vil også gøre helhedindtrykket mere flot. Skab evt. en ring eller firkant rundt om bedene med nogle sten eller fliser. Du kan også få leveret sten, store og små fra www.grusdirekte.dk, alt held og lykke med dit haveprojekt.

Grus til haven

Få lidt stil over haven ved at lægge grus langs terrassen, eller rundt om dine bede ude i haven. Lav nogle flotte og pæne stier rundt om huset med groft grus og forbind din indkørsel eller forhave med baghaven. Der er ingen tvivl om at du vil blive glad for at lægge grus i din have på den ene eller anden måde, det skaber nemlig system og struktur i haven. Hvis du altså ikke er typen der vil have et vildnæs i haven, men det er dog også de færreste der vil det.


Er du f.eks. igang med at lave terrasse og står med nogle fliser som du skal have lagt ordentlig. Så foreslår jeg at du lægger fint grus eller sand nedenunder, det skal jævnes helt ud. Det kan du gøre med en rive eller lignende, hvis det skal være helt fint kan du eventuelt også bruge en spatel til at glatte det ud. Begynd derefter at lægge fliserne fra et af hjørnerne. Du kan selvfølgelig også lægge en rundt terrasse eller hvad ved jeg, det er kun fantasien der sætter grænser. Grus kan du næsten bruge til det hele, om det så er til haven eller et led i terrassebyggeriet. Du kan købe og få leveret dit grus lige til døren på www.grusdirekte.dk. En smart ting er at få det leveret i en Bigbag så det ikke ligger og flyder og så du undgår spild.

Granitskærver til Stisystemer i Haven

Har du en privat anlægsgartner gemt inde i dig, eller vil du bare have haven til at se lidt mere moderne ud end bare en stor grøn græsplane. Hvad med at dele baghaven eller forhaven lidt op og lave nogle stier eller stisystemer med granitskærver. Granitskærver er kantede og triller ikke rundt mellem græs og sti ligesom sten gør det. Disse skærver, sorte eller grå vil tage sig rigtig god ud i din have, hvad endten det er til din grønne græsplæne eller til dit orientalske haveparadis.



Drop fliserne og de kedelige brosten og lav i stedet en fin sti med granitskærver som knaser haveagtigt under skoene, om den så skal være snoet eller lige er op til dig. Jeg vil anbefale at købe granitskærverne på Grusdirekte.dk og få leveret dem til døren i en smart Bigbag. De leverer også grus hvis du er mere til det i din have.

Køb dine Granitskærver her www.grusdirekte.dk