tirsdag den 11. oktober 2011

Belægninger til haven

Der findes mange typer af haver og havedesign, og dertil hører der mange forskellige typer belægninger til haven. Har du niveau forskel i haven, kan du f.eks. lægge en trappe. Du kan lægge fliser rundt om dine bed som står på højkant, sørg her evt. for at du har den bedste muldjord til dine planter. Du kan lægge fine holmegårdssten på din terrasse, eller normale beton fliser for den sags skyld. Er du særligt vild med stisystemer i din have, kan du med fordel lægge dem på granitskærver eller perlesten, det tager sig flot ud til dine bed og til din græsplæne
Del haven op i sektioner. Lad urtehaven være et sted og græsplænen et andet. Hold dine blomsterbed i fineste orden med frisk havemuld og placer dem rundt i kanten af dine sektioner og brug dem som rumdelere. Tilføj hertil nogle stier fra sektion til sektion, evt. med en flot dam et sted med koifisk. Lad niveauerne i haven komme ordentlig til syne med en trappe af betonfliser eller nybrosten. Som regel er struktur i haven en god indikator på om du har en flot og køn have at se på. Til dine stisystemer kan du vælge at lægge i stedet for granitskærver nogle rundere nøddesten eller ærtesten. Alt dette er helt op til dig og det her var kun nogle små råd til dig som haveejer. Gå ind på Grusdirekte.dk der kan du bestille dine sten, fliser eller grus billigt og få det leveret lige til døren

Held og lykke med nyskabningen af din have!

Hvordan lægger jeg en indkørsel med granitskærver

Leder du efter nogle gode råd til at lægge den optimale indkørsel? Er du i tvivl om hvordan man får lagt en stabil indkørsel? Så er du kommet til det rette sted. Jeg har nogle gode råd til dig der står og skal til at lægge en ny indkørsel. Står du f.eks. med et nybygget parcelhus med en mudret jord indkørsel og vil du lægge en flot indkørsel med granitskærver, så er jeg sikker på at jeg kan hjælpe dig godt på vej med dit projekt.

Som det første skal du undersøge om jorden du vil lægge på, er særlig lerholdig. Hvis denne er dét, er det en god idé at fjerne det øverste lag. Fjern derfor 30cm af jordet og fyld op med grus. For en særlig stabil indkørsel, fyld op med først 15cm bundsikringsgrus og derefter 15cm stabilgrus. Dermed har du en god og solid bund til at ligge dine granitskærver på. Inden du lægger granitskærver vil jeg råde dig til at lægge noget stenmel oven på stabilgruset, dette forhindrer dit grus i at komme op mellem granitskærverne. En god huskeregel er nemlig at det altid er de store sten der ligger øverst. Det kan godt være at når du så river det at dit stenmel kommer op til overfladen, men vær rolig ved at det synker ned igen ved næste regnvejr.
Du behøver ikke at ligge plastik imellem på noget tidspunkt. det er umuligt for ukrudtet at komme op gennem grus og stenmel. Men hvis din græsplæne ligger lige op ad indkørslen og du vil forhindre et ukrudtsangreb på dine granitskærver, så placer jern rundt omkring indkørslen. et par cm i bredden og ca. 10cm i dybden. Så slipper du for at ukrudtet eller græsset breder sig til din smukke indkørsel. Du kan bestille dit grus og dine granitskærver online på Grusdirekte.dk, med direkte levering over hele landet.

onsdag den 5. oktober 2011

Hvordan lægger jeg fliser?

Står du og skal have lagt ny flisebelægning, værende det terrasse, gård, sti eller indkørsel og er du i tvivl om hvordan dit resultat opnås på bedste vis? Her er nogle retningslinjer som kan hjælpe dig til at få en flot, stabil og langtidsholdbar flisebelægning. For det første skal du være klar over at det er hårdt arbejde at lægge fliser. Fliserne er tunge for slet ikke at tale om den del grus og sand det kræves at lægge en god bund til dine nye fliser. Her er det en god idé at investere i en trillebør, men det har du vel selvfølgelig allerede gjort. Godt, når det så er sagt så vil en flot fliseterrasse pryde dit hus, en flot belagt indkørsel vil misunde selv de mest handy naboer på vejen. Ja selv en gård med nye flotte nybrosten eller holmegårdssten vil have et meget pænere look end normale sten eller perlesten, som er lagt på de fleste gårdspladser.
Når du lægger din nye terrasse eller indkørsel skal du starte med først at fjerne det øverste lag muldjord, grav ca. en fod ned, altså omkring 35cm. En regel er, at jo mere trafik du forventer på belægning desto dybere skal graven være, for at give god stabilitet. Fyld graven med stabilgrus og ret af. Derefter lægger du afretningsgrus ovenpå i et tyndere lag og retter af. Det er vigtigt at du her tænker over hvilken retning faldet skal være. Sæt en kantpæl i hvert hjørne og træk en stram snor fra kantpæl til kantpæl med det fald du ønsker og ret grusen eller flisesandet ind derefter. Lav nogle riller i grusen som løber med faldet. Det kan gøres med en simpel skovl eller nogle jernrør. Når underlaget er helt plant og klart, skal du lægge dine fliser på. Start fra en ende af og gå sikkert og tålmodigt frem. Gå tilbage løbende og mål på øjemål om fliserne ligger lige, det er dit bedste redskab i din fliselægning. Når fliserne er lagt perfekt smider du lidt sand ovenpå, evt. sandkassesand, og fejer det ned i rillerne. Du kan købe dine fliser og dit grus eller sand online på Grusdirekte.dk. De leverer direkte til døren og du slipper for unødvendige omkostninger.

Held og lykke med dit flise projekt!

Hvilke fliser skal jeg bruge til min nye terrasse?

Der findes et utal af fliser og forskellige belægningssten du kan bruge til terrassen. Det er vigtigt at vælge de helt rigtige der passer netop til dit hus, din have eller din stil. Havemøblerne skal helst stå flot ud i forhold til den belægning du lægger og det er træls at de står og rokker på fliser der er skæve eller lagt forkert. Det kræver hver sin type flise til hver sit område, om det er indkørsel, gård eller terrasse. Almindelige beton fliser står sig godt ud med stor overflade og dermed bedre til at fordele vægt. Kommer der til at være meget trafik på dit nye belægningsområde så er det tilrådeligt at vælge beton fliser. Det er også en god begynder flise til dem der prøver det for første gang, da de er kvadratiske og nemmere at lægge end andre rektanglede fliser med større dybde.
Skal du derimod lægge en fin terrasse og går meget op i udseendet af denne kan du prøve noget mere avanceret og vælge nogle andre former for fliser. Bondesten, holmegårdssten og nybrosten er alle sammen af mindre overfladeareal og er mere aflange fliser som er gode hvis du gerne vil lave mønstre dvs. lægge dem forskudt af hinanden. Det er vigtigt når du lægger dine nye fliser, at du lagt en god bund og plan overflade til dem. Et underlag af grus eller flisesand er en rigtig god stabilitet til dine fliser, da du slipper for de vipper eller synker ned i jorden. Så i det store hele, sørg for at have et godt lag grus eller sand under fliserne, gerne lidt under en fod i dybden. Du kan nemt bestille dine nye fliser, sand og grusGrusdirekte.dk. Levering direkte til døren.

God arbejdslyst!