torsdag den 27. februar 2014

49 Ting Du Ikke Vidste Du Kunne Bruge Grus Til

Vi har lavet en lille liste over ting du ikke vidste du kunne bruge grus til.

Vidste du at:

  1. Du kan bruge grus som afretningsgrus til brolægning.
  2. Du kan bruge grus som bundsikringsgrus.
  3. Du kan bruge grus som faldunderlag.
  4. Du kan lægge grus i din indkørsel.
  5. Du kan lægge grus på din gårdsplads.
  6. Grus kan bruges som støbemix til støbning af cement.
  7. Du kan bruge flisegrus til at lægge under dine fliser.
  8. Grus kan lægges rundt om huset.
  9. Du kan lægge grus i dine bede.
  10. Du kan lægge grus i din dam.
  11. Du kan putte grus under et fundament.
  12. Du kan bruge stabilgrus til at stabilisere indkørsler.
  13. Du kan hælde grus ned rundt om dine pæle for at holde dem fast
  14. Du kan lægge din egen petang bane med grus.
  15. Du kan putte grus i dine havekrukker.
  16. Du kan bruge grus til at holde ukrudt væk.
  17. Du kan putte grus i dit akvarie.
  18. Du kan strø grus ud over din gårdsplads.
  19. Du kan bruge grus til din ridebane.
  20. Du kan anvende grus til vejbefæstelse.
  21. Du kan hælde grus i sandkassen, grus former bedre end sand.
  22. Du kan forbedre jord ved at blande grus i.
  23. Du kan bruge grus til at bygge terrasse med.
  24. Grus kan bruges til beplantning af visse planter.
  25. Du kan bruge grus til at fylde vejhuller.
  26. Du kan bruge vejgrus til glatførebekæmpelse.
  27. Du kan bruge drængrus til dræning af regnvand.
  28. Du kan lægge grus i kolonihaven.
  29. Du kan bruge grus i sommerhushaven.
  30. Du kan bruge grus til at lægge en bmx bane.
  31. Grus kan anvendes til at bygge parkeringplads.
  32. Du kan lægge grus på taget af din carport.
  33. Du kan støbe beton af grus.
  34. Du kan anlægge stier med stigrus.
  35. Du kan bruge grus til opfyldning af huller.
  36. Du kan lægge grus i din japanske have.
  37. Du kan putte grus i kattebakker.
  38. Du kan lægge grus i stedet for græs, grus skal ikke klippes.
  39. Du kan bruge grus til at anlægge en tennisbane.
  40. Du kan fylde grus op om faskiner.
  41. Du kan bruge grus til heste folde.
  42. Du kan benytte grus til at sikre hegnspæle.
  43. Du kan bruge grus til at løsne jorden i grøntsagsbede
  44. Grus kan bruges til fodboldbaner.
  45. Du kan bruge muregrus til pudsning af murværk.
  46. Du kan bruge grus i dit terarie.
  47. Du kan bruge fint grus til at suge forurening op med.
  48. Du kan bruge grus til fylde rundt om kloakrør.
  49. Du kan fylde grus på oversvømmede arealer.


mandag den 24. februar 2014

Idéer Til Hvordan Du Kan Lægge Granitskærver i Haven

Overvejer du at pryde din have med smukke granitskærver?

Du går med en drøm om at lægge granitskærver i din have, du vil måske gerne have flotte sorte granitskærver rundt om huset eller du overvejer at lave et flot anlæg med granitskærver i din have. Det er forståeligt at der er mange haveejere der drømmer om en have med granitskærver. De er flotte i al slags vejr, og på magisk vis nuancerer de meget når det regner. Ja, man kan roligt sige at granitskærver er noget af den flotteste belægning du kan have i din have, om det er stier, bede eller noget helt tredje. På Grusdirekte.dk kan du bestille granitskærver hurtigt og nemt.


Idéer til have bede med granitskærver.

Om du er den helt store gør-det-selv anlægsgartner, amatør have entusiast eller bare en helt almindelig have ejer, så kan vi alle blive enige om at når du lægger granitskærver i din have, øger du både udseendet og værdien på din have. Jeg har samlet nogle gode idéer til hvordan du kan lægge granitskærver i din have. Mange anlægger have bede med granitskærver, altså såkaldte granitbede. De kan være firkantede, runde eller i flere niveauer. Hvad der er særlig smart ved granitbede er at granitskærver er super god til at holde ukrudt ude. Alt hvad du skal gøre er at rive det en gang i mellem, så slipper der intet igennem. Det er granitskærvers særlige egenskab som mange husejere sætter særlig pris på. Du kan også lægge granitbede med et mix af granitskærver. Flotte røde og sorte granitskærver er med til at give din indkørsel eller have lidt farve i forhold til de grå fliser. Det giver en flot kontrast. En anden idé er at hvis du overvejer at anlægge en japansk have, så kan hvidegranitskærver give en særlig smuk kontrast til de japanske sten og træer. Hvis du overvejer at gøre noget ekstra ud af dine havebede, så overvej at lægge trekantede bede eller ovale bede. Et afbræk i strukturen kan tit give et majæstisk udseende.

Hvor kan jeg bestille granitskærver?

Når du nu har besluttet dig for hvilket haveanlæg eller bed med granitskærver du vil lave, så kan du bestille granitskærver nemt og billigt på Grusdirekte.dk som til med har en billig levering. Her er både grå, sorte, hvide og et mix af rød og sort granitskærver. Held og lykke med at bruge granitskærver til dit næste haveprojekt.

torsdag den 20. februar 2014

Sådan Får Du Fingrene i En Container Til Haveaffald

Hvad skal jeg gøre med den kæmpe bunke haveaffald jeg har i haven?

En ting er helt sikkert, at have en kæmpe bunke haveaffald i sin bag- eller forhave er hverken sjovt eller pænt. Udover at bunken ødelægger græsset under den, tager den også det smukke syn fra haven. Der er kun en ting at gøre når du har skåret grene, slået græs, hevet ukrudt og rødder op eller fjernet buske og bevoksning, det er at klikke dig ind på Grusdirekte.dk og få leveret en container til haveaffald. På hjemmesiden kan du vælge den rette størrelse og når du har bestilt den, bliver den leveret super hurtigt. Endelig kan du ånde lettet op og komme af med dit haveaffald.

Kom af med haveaffald.

Det har aldrig været nemmere og hurtigere med bortkørsel af haveaffald. Når vi på Grusdirekte.dk modtager din bestilling af en container til haveaffald sender vi den hurtigt, der går mellem en til tre hverdage, og så har du en container til at fylde alt dit haveaffald op i. Nemmere bliver det ikke.

Hvad så når containeren er fuld?

Når den sidste gren er smidt op i containeren og du er færdig med alt have affaldet. Så tør sveden af panden og glæd dig ved at vi kommer, henter og tømmer containeren for dig uden at du skal løfte en finger! Det kan simpelthen ikke blive lettere. Ikke noget med at køre på forbrændingen eller lossepladsen, nej, vi på Grusdirekte.dk sørger for at dit haveaffald kommer derhen hvor det skal uden du skal bekymre dig om det mere. Nu kan du nyde din have igen og endelig komme videre med det næste have projekt.

God fornøjelse.





mandag den 17. februar 2014

Kom Af Med Dit Byggeaffald Let Og Hurtigt Med En Tom Bigbag

Vi kender det alle.

Du er lige blevet færdig med at rive en væg ned eller du har måske ryddet op på loftet eller i kælderen. Der ligger en kæmpe bunke bygge skrammel ovre i hjørnet fra det sidste byggeprojekt eller have projekt. Det ligger bare i baghaven eller et andet sted og fylder. Du vil rigtig gerne af med det, men det synes lidt uoverskueligt eller du har måske ikke ligefrem midlerne til at transportere det den lange vej på forbrændingen eller lossepladsen. Tvivl ikke mere, vi har på Grusdirekte.dk fundet en simpel og let løsning på dette problem. Læs videre for at se hvor hurtigt du kan smide dit affald i bigbag og skille dig af med det.

Hvor let er det at komme af med sit affald?

Svaret er simpelt. Det er super let! Nu kan du endelig gøre bod på den store mængde byggeaffald som bare ligger og venter på at blive kørt på lossepladsen. Den store bunke af bygningsaffald som du ikke føler du kan komme af med, kan du nu endelig blive fri for, let og hurtigt. Alt hvad du skal gøre er at gå ind på Grusdirekte.dk og bestille en affaldssæk, så får du leveret en tom bigbag med Post Danmark som du kan smide bygge affaldet ned i. Herfra er der kun en ting at gøre og det er bare at klikke dig ind på Grusdirekte.dk igen og bestille en afhentning af affaldssækken så bliver den afhentet og behandlet helt uden at du skal røre en finger. Er det ikke smart?


Hvad er der så tilbage at gøre?

Til sidst er der kun en ting tilbage at gøre og det er at sætte dig til rette og nyde det smukke syn af dit bygge affald som bliver kørt væk i en stor bigbag. Endelig er der plads et bestemt sted i haven igen, eller du kan måske endelig komme ned i kælderen igen eller op på loftet. Det er en dejlig følelse at få ryddet op i det gamle bygningsaffald. Bestil din affaldssæk nu og send dit bygge affald afsted.








tirsdag den 11. februar 2014

Sådan Lægger Du Ridebanesand På Din Ridebane

Hvad består ridebanesand af?

Ridebane sand er fint sand som hentes rundt om i de danske bugter. Det suges op og transporteres væk. Mange rideskoler og heste stutterier bruger det for at skåne hestens hove og for at give hesten et blødere underlag at gå på. Ridebanesand er god kvalitets sand som du kan lægge på din ridebane med god samvittighed. Hvor stor din ridebane end er, er der altid nok fint og godt sand at få. Du kan bestille dit ridebanesand på Grusdirekte.dk og dermed få en hurtig levering til det sted hvor du står og mangler det.

Hvordan lægger jeg ridebanesand på min ridebane?

Står du og skal have lavet en ridebane på din rideskole, hestestutteri mm., kan det godt være svært at vide præcist hvilken mængde af sand og hvilken sand type du skal bruge og i hvilke lag disse skal lægges. En ridebane er opbygget i forskellige lag. Når det øverste muldjord er fjernet lægges der først en geotekstildug ud over bunden som dækker hele overfladen. Dette gøres for at holde sten og andre gevækster ude. Når du lægger en geotekstildug ud slipper du simpelthen for at der kommer fremmedlegemer op i toplaget på din ridebane som kan skade hestene og i værste tilfælde dig selv. Efter du har lagt dugen, skal der lægges et bundlag. Her efter er overfladen klar til at der bliver lagt et bærelag, som typisk består af grus. Hernæst lægges et toplag bestående hovedsageligt af ridebanesand, altså fint sand som er let for hestene at løbe og gå på. Det er også klogt at overveje at blande andre materialer ind i toplaget, såsom bark, da det gør dit toplag endnu mere blødt. Disse tre lag, altså geotekstildug, grus og ridebanesand, udgør ridebanens underlag. 

Hvor kan jeg købe ridebane sand?

Ridebanesand som er fint sand kan købes og leveres nemt og billigt på det sted du skal bruge det. Der er oftest hurtig levering på disse typer af sand og du kan med fordel købe ridebanesandet på Grusdirekte.dk, så er du også garanteret en hurtig transport af det fine sand lige der hvor du vil have det placeret, præcist og let.





mandag den 10. februar 2014

Ovntørret Ask som Pejsebrænde

Hvad er ovntørret brænde?

Ovntørret brænde er brænde som er blevet tørret i en ovn for at fjerne fugtighed i træ. Når brændet er tørret i en ovn brænder det bedre i pejsen og derfor anvendes ovntørret brænde som pejsebrænde og kan eksempelvis købes på Grusdirekte.dk. Ved køb af ovntørret brænde såsom ask, er du garanteret at der er en fugtprocent på under 20. Ovntørret træ er en god måde at fyre op på da der udvikles færre partikler og der oven i købet kommer mere varme ud af det.

Hvad er brændværdi på Ask?

Brug altid brænde med en fugtighedsprocent på 20, såsom ovntørret ask, da der ellers bruges for meget energi på at forbrænde træet. Desto tørre træet er desto mere energi sparer du. Ask har en bedre brændværdi end f.eks. birk og gran, så hvis du overvejer at tænde op til vinter så ville jeg vælge ask, især oventørret ask, da det brænder langt bedre end f.eks. et tårn med gran brænde eller eksempelvis birk. En god tommelfinger regel er at desto tungere dit brænde er desto mere varme får du ud af det. Alle træsorter afgiver samme varme, så det er massen af det brænde du skal bruge der betyder noget. Ask er tungt træ så derfor afgiver det også mere varme end for eksempel birk. Det er det vi teknisk set kalder tørrumvægt som faktisk betyder om du har fat i noget godt ovntørret pejsebrænde eller bare fugtigt træ.

Hvor kan jeg købe ovntørret pejsebrænde?

Der er mange steder du kan købe ovntørret pejsebrænde, men du skal selvfølgelig være sikker på at du har at gøre med noget brænde som har en lav fugtighedsprocent. Husk altid at køb ovntørret pejsebrænde når du køber brænde. Du sparer gevaldigt i energi ved at købe ovntørret ask i stedet for lad os sige, birk. Du kan købe ovntørret ask som pejsebrænde her Ovntørret Pejsebrænde. Pejsebrænde bliver leveret i et palletårn og er dejligt praktisk.