tirsdag den 11. oktober 2011

Hvordan lægger jeg en indkørsel med granitskærver

Leder du efter nogle gode råd til at lægge den optimale indkørsel? Er du i tvivl om hvordan man får lagt en stabil indkørsel? Så er du kommet til det rette sted. Jeg har nogle gode råd til dig der står og skal til at lægge en ny indkørsel. Står du f.eks. med et nybygget parcelhus med en mudret jord indkørsel og vil du lægge en flot indkørsel med granitskærver, så er jeg sikker på at jeg kan hjælpe dig godt på vej med dit projekt.

Som det første skal du undersøge om jorden du vil lægge på, er særlig lerholdig. Hvis denne er dét, er det en god idé at fjerne det øverste lag. Fjern derfor 30cm af jordet og fyld op med grus. For en særlig stabil indkørsel, fyld op med først 15cm bundsikringsgrus og derefter 15cm stabilgrus. Dermed har du en god og solid bund til at ligge dine granitskærver på. Inden du lægger granitskærver vil jeg råde dig til at lægge noget stenmel oven på stabilgruset, dette forhindrer dit grus i at komme op mellem granitskærverne. En god huskeregel er nemlig at det altid er de store sten der ligger øverst. Det kan godt være at når du så river det at dit stenmel kommer op til overfladen, men vær rolig ved at det synker ned igen ved næste regnvejr.
Du behøver ikke at ligge plastik imellem på noget tidspunkt. det er umuligt for ukrudtet at komme op gennem grus og stenmel. Men hvis din græsplæne ligger lige op ad indkørslen og du vil forhindre et ukrudtsangreb på dine granitskærver, så placer jern rundt omkring indkørslen. et par cm i bredden og ca. 10cm i dybden. Så slipper du for at ukrudtet eller græsset breder sig til din smukke indkørsel. Du kan bestille dit grus og dine granitskærver online på Grusdirekte.dk, med direkte levering over hele landet.

1 kommentar:

  1. Jeg elsker simpelthen granitskærver <3 Det ser så flot ud, specielt i efteråret hvor solen skinner og solens stråler reflekteres over graniten :) Så smukt.... Pris på Granit, Grus og indkørsel ..

    SvarSlet