mandag den 10. februar 2014

Ovntørret Ask som Pejsebrænde

Hvad er ovntørret brænde?

Ovntørret brænde er brænde som er blevet tørret i en ovn for at fjerne fugtighed i træ. Når brændet er tørret i en ovn brænder det bedre i pejsen og derfor anvendes ovntørret brænde som pejsebrænde og kan eksempelvis købes på Grusdirekte.dk. Ved køb af ovntørret brænde såsom ask, er du garanteret at der er en fugtprocent på under 20. Ovntørret træ er en god måde at fyre op på da der udvikles færre partikler og der oven i købet kommer mere varme ud af det.

Hvad er brændværdi på Ask?

Brug altid brænde med en fugtighedsprocent på 20, såsom ovntørret ask, da der ellers bruges for meget energi på at forbrænde træet. Desto tørre træet er desto mere energi sparer du. Ask har en bedre brændværdi end f.eks. birk og gran, så hvis du overvejer at tænde op til vinter så ville jeg vælge ask, især oventørret ask, da det brænder langt bedre end f.eks. et tårn med gran brænde eller eksempelvis birk. En god tommelfinger regel er at desto tungere dit brænde er desto mere varme får du ud af det. Alle træsorter afgiver samme varme, så det er massen af det brænde du skal bruge der betyder noget. Ask er tungt træ så derfor afgiver det også mere varme end for eksempel birk. Det er det vi teknisk set kalder tørrumvægt som faktisk betyder om du har fat i noget godt ovntørret pejsebrænde eller bare fugtigt træ.

Hvor kan jeg købe ovntørret pejsebrænde?

Der er mange steder du kan købe ovntørret pejsebrænde, men du skal selvfølgelig være sikker på at du har at gøre med noget brænde som har en lav fugtighedsprocent. Husk altid at køb ovntørret pejsebrænde når du køber brænde. Du sparer gevaldigt i energi ved at købe ovntørret ask i stedet for lad os sige, birk. Du kan købe ovntørret ask som pejsebrænde her Ovntørret Pejsebrænde. Pejsebrænde bliver leveret i et palletårn og er dejligt praktisk.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar