onsdag den 28. september 2011

Hvor meget grus skal jeg bruge til min nye indkørsel, sti eller terrasse?

Ligemeget hvor flotte sten eller fliser du lægger i den nye indkørsel, på din nye terrasse, sti eller lignende, bliver disse aldrig mere stabile end den mængde af grus der ligger nedenunder stenene. Er mængden af grus for lille er der stor chance for at dine sten vil rykke sig, vippe eller falde ned i underlaget. Sørg derfor altid for at have den rette mængde af grus eller sand under dine sten eller fliser.
Du kan eventuelt starte ud med at fjerne muldjorden og gøre jordunderlaget hårdt og fast ved at stampe det. Dybden på din grav er forskellig fra hvad det er du skal lave. Hvis det er et sted med meget traffik, så som din indkørsel skal der selvfølgelig være en god dybde af grus til at støtte belastningen. En vigtig regel er at grave op til 15cm udenfor det markerede område rundt om den planlagte indkørsel, terrasse, sti etc. Dette forhindrer stenene i at skride ud. Derefter fylder du op med stabilgrus. Hvis jordbunden er særlig lerholdig kan det være en god idé at sikre bunden med bundsikringsgrus, ca. 15cm, resten stabilgrus. Når du har fyldt graven med grus så husk at lav en hældning til en af siderne væk fra huset. Det ville være synd hvis indkørslen begyndte at samle vand på midten for derefter at synke ned som en stor bue i overfladen.
Når stenene eller fliserne er lagt med mellemrum eller render om man vil, typisk 2 til 3mm, så skal du hælde flisesand ud på overfladen. Man kan også bruge andre typer sand eller finere grus for den sags skyld. Fej herefter sandet hen over fliserne eller stenene til mellemrummene er fyldt. En anden mulighed er at bruge granitskærver eller perlesten til indkørslen eller stien. Mulighederne er mange, men det er ihvertfald et bud der kan gøre din have rigtig flot. Bestil dit grus, sten eller sand online på Grusdirekte.dk og få det eventuelt leveret i en praktisk bigbag.

God fornøjelse med dit haveprojekt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar