tirsdag den 4. marts 2014

5 Trins Guide Til Hvordan Du Lægger Fliser Forbandt

Planlægning af have hvor der skal lægges fliser forbandt.
Plan over have med fliser forbandt.


1. Planlægning


Når du vil lægge fliser forbandt skal du først starte med at lave en overordnet tegning af haven og hvorhenne du vil lægge din nye flisebelægning eller terrasse. Tænk grundigt over om det sted du har valgt til dine fliser er et solidt sted med en god bund. Tegn derefter området omhyggeligt op med detaljerede mål, om det skal være firkantet, rundt eller noget helt tredje. Kun fantasien sætter grænser. Det er også muligt at lægge fliser i mange forskellige mønstre. Tegn op præcis hvad du har tænkt dig. Gå evt. ind på Grusdirekte.dk, og brug vores mængdeberegner til at afregne hvor meget materiale, eksempelvis flisesand, du skal bruge til din belægning. Efter det, kan du gå i gang med afsætningen af terrassen eller flise området.
Afsætning og udgravning er nødvendigt når du skal lægge fliser forbandt.
Afsætning og udgravning er nødvendigt når du skal lægge fliser forbandt.

1. Afsætning


Efter du har lavet en plan over dit flise projekt, kan du gå igang med at sætte området af. Tag noget snor og nogle pløkker. Sæt pløkkerne i alle hjørner umiddelbart udenfor det optegnede område. Sørg for at måle præcist op. Træk snor fra pløk til pløk og sørg for denne er stram og bliver holdt oppe. Derefter er du klar til at fjerne overfladen.

Brug grus og sand til at lægge fliser forbandt.
Brug grus og sand til at lægge fliser forbandt.

3. Grav Ud og Læg Grus og Sand

Hak området ud med en spade og rul græs laget sammen og fjern det. Grav jorden ud til lige under afretningssnorene, og sæt dem i den højde du vil have fliserne. Grav nu hele området ud med en dybde der svarer til ca. 15 cm. Der skal være plads i dybden til både afretningsgrus og flisesand, og selve tykkelsen på flisen. Lægger du fliser til en indkørsel hvor der er tungere trafik, er det mest sikkert at lægge stabilgrus som bundlag. Grus lægges op til 10 cm., herefter lægges der sand op til 5 cm. Sørg for at fordele lagene jævnt. Husk at overfladen skal have et fald så eventuel regnvand kan drænes. Lægger du terrassen op ad huset, skal faldet være væk fra huset. Faldet skal ca. være på 1,2 cm pr. meter. Når gruset og sandet er lagt plant ud og revet igennem, er overfladen klar til at blive belagt med fliser.
Der er mange forskellige mønstre hvor ved man kan lægge fliser forbandt.
Der er mange forskellige mønstre hvor ved man kan lægge fliser forbandt.
4. Fliser Lægges

Læg den første række af fliser i retning af faldet mens du følger afretningssnoren, og sæt klammer i mellem dem, i fugerne, så du kan være sikker på de alle fylder akkurat ligemeget. En god regel er at løfte fliserne igen med det samme for at sikre at sandet bliver fordelt jævnt under flisen. Er dette ikke tilfældet eller er der fordybninger i sandet så strø noget mere flisesand på og udjævn det og fortsæt derefter flisebelægningen til alle fliser er lagt.

5. Strø Efter Med Sand

Når fliserne er lagt, tages klammerne op af fugerne. Strø det overskydende sand ud på fliserne og fej sandet ned i fugerne mellem fliserne. Sørg for at fordel mængden så ligeligt som muligt, og sørg for at der er nok sand mellem fliserne. Afslut ved at fylde en vandkande, med vandspreder, og hæld forsigtigt vand ud på fliserne så sandet kan sætte sig ordentligt. Du kan finde dine betonfliser eller havefliserGrusdirekte.dk, på siden kan du også finde afretningsgrus og flisesand.

Sådan lægger du fliser forbandt. God arbejdslyst.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar