onsdag den 26. marts 2014

Læs Her Hvordan Du Lægger Granitskærver af Knust Granit i Din Indkørsel


Fjern løs jord for at gøre plads til stabil grus og stenmel.
Fjern løs jord for at gøre plads til stabilgrus og stenmel.
Klargør Areal og Fjern Eventuel Overskudsjord

Det første du skal gøre når du vil lægge en ny indkørsel med granitskærver, er at forberede det areal hvor du vil lægge belægningen af knust granit. Start med at fjerne det øverste lag af løst jord så der er plads til et stabilt lag af grus. grav det løse jord væk indtil du rammer mere fast grund. Reglen er 30 cm i dybden, men er du nået du længere ned kan du eventuelt fylde op med harpet sandfyld eller bundsikringsgrus. Når du har gravet det planlagte areal ud og har en dybde på ca. 30 cm, så er du klar til at lægge stabilgrus.

Stabilgrus er særligt godt som sikringslag hvis der er tung trafik på overfladen.
Læg stabilgrus først, derefter stenmel.
Stabilgrus og Stenmel

Læg 15 cm stabilgrus i det udgravede areal. Grunden til vi lægger stabilgrus er den øgede mængde af trafik på overfladen. Stabilgrus ville f.eks. ikke være nødvendigt ved anlægning af sti eller lignende, men fordi det er en indkørsel, så skal din belægning kunne holde til at en bil kan køre frem og tilbage på de knust skærver af granit. Stabilgrus har den særlige egenskab at de enkelte grus korn er kantede og ikke runde ligesom ved f.eks. ærtegrus. Dette gør at det bærende gruslag ikke skrider ud. Når stabilgrus er lagt i et lag op 15 cm, er arealet klar til at modtage en belægning af stenmel. Stenmel skal forhindrer ukrudt i at spire op igennem de flotte granitskærver, derfor behøver du i realiteten ikke at bruge fiberdug hvis du har lagt stenmel under en belægning. Du lægger også stenmel for at forhindre stabilgruset i at komme frem mellem dine skærver af granit når du river overfladen. Når du har lagt 15 cm stenmel som mellemlag er du klar til at lægge din overflade af granitskærver.

Læg et tyndt lag af granitskærver i din indkørsel.
Knust granit fås i mange nuancer, bla. sort, rød og grå granitskærver.
Belægning af Granitskærver

Når det bærende grus lag er lagt, er du klar til at lægge dine flotte granitskærver ud på overfladen. Det er vigtigt her at du ikke lægger et for tykt lag af granitskærver. Hvis du lægger et tykt lag så vil granitskærverne blive mast ud til siderne når du kører henover dem i din bil, det kan resultere i at der kommer dybe render i din granit belægning. For at undgå dette lægges et tyndt lag af granitskærver. Det optimale lag til en indkørsel når man taler om knust granit, er ca. 4 cm og ikke mere. Faktisk så burde din belægning af granitskærver lige præcis dække laget af stenmel. Det kan ikke undgås at der kommer stenmel med op blandt de nye skærver når du river overfladen, men stenmel synker hurtigt ned igen. Husk at det altid vil være de største sten som ligger øverst. Når du har lagt dine skærver af granit i et jævnt lag i hele indkørslen er du praktisk talt færdig og klar til at benytte den. Glem ikke at du kan få granitskærver i alskens farver og nuancer. Et flot mix af granitskærver står særligt flot til en velholdt græsplæne. Du kan bestille billige granitskærver på Grusdirekte.dk, her kan du også få leveret billigt stabilgrus og stenmel. Grusdirekte.dk leverer hurtigt i hele Danmark.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar