mandag den 17. marts 2014

5-Trins Have Guide: Sådan Lægger Du Rullegræs i Haven.

Læg rullegræs ud hurtigt så det kan vandes
Lægning af rullegræs er en hurtig måde at lave græsplæne på.

1. Forarbejdning af jord.

Når du har bestemt dig for at lægge rullegræs i din have, er der nogle ting du skal starte med at gøre før du kan rulle græsset ud. Først skal du gøre jordarealet klar til at modtage rullegræs. Sørg for at jorden er tør når du går i gang, så forarbejdningen bliver nem og problem fri, da våd jord hænger fast i redskaber og fodtøj. Grib en rive og begynd med at fjerne ukrudt og store sten. Jorden skal helst vendes og løsnes sammen med rivning af ukrudt. Du kan med fordel vælge at strø et tyndt lag sandkassesand eller strandsand ud på jordstykket for at hjælpe med at jævne det. Du kan bestille strandsand billigt her på Grusdirekte.dk, benyt eventuelt vores mængdeberegner til at finde mængden på det materiale du skal bruge. 

2. Tromling af jordareal.

Jorden skal være helt plan før du lægger rullegræs, der må ikke være huller eller fordybninger. Når jordstykket er klargjort og er fri for sten og ukrudt, så skal jorden planes. Du kan gøre jorden flad og plan med en tromle, men du kan også vende riven om og bruge det falde topstykke til at jævne jordlaget ud. Det er særligt vigtigt at jorden er plan, fordi rullegræsset skal kunne sætte sig i jorden. Hvis der er huller eller fordybninger, kommer der huller i græsplænen og du kan risikere at græsset dør helt. Når arealet er fladt og jævnt er det klar til at modtage rullegræs. 

Rullegræs lægges bedst forbandt
Læg rullegræs forbandt så samlingerne er skjulte.

3. Lægning af rullegræs.

Læg rullegræsset ud lige så snart du har fået det leveret, da det hurtigt tørre ind hvis det ikke kommer på jord og bliver vandet i en fart. Processen bliver yderligere accelereret i de varme forårs og sommer måneder. Rullegræs lægges forbandt så samlingerne er mindre tydeligere. Du kan nemt skære græsset til med en spade. Hvis du lægger rullegræs på et større areal så læg eventuelt brædder ud der hvor du forventer der bliver meget trafik så græsset ikke tager skade. Du kan godt gå på græsset, men det har bedst ved at ligge i fred i en til to uger.

4. Tromling af ny græsplæne.

Du skal tromle græsset med det samme når du har lagt dit rullegræs, så rødderne kan fange jorden. Du tromler også for at sikre at græsplænen ikke får fordybninger. Når græsplænen er flad og plan, er den klar til at blive vandet og passet.

5. Vanding af græsplæne

Efter at græsset er blevet tromlet, skal du igang med vandingen. Det er meget vigtigt at du vander græsplænen ligeså snart den er lagt, ellers tørre plænen ud! Sørg for at vande den grundigt første gang du vander det nylagte rullegræs, og derefter vandes der hver anden dag i ca. 2 til 3 uger, alt afhængig af vejret. Et eventuelt tip er at løfte en kant og se ind under græsset om der stikker hvide rødder ud. Gør der det er du godt på vej til at få en god og sund græsplæne. Mangler du jord i haven, kan du bestille harpet muldjord og plænemuld billigt her på Grusdirekte.dk, vi leverer billigt i hele landet.

Rullegræs har brug for vanding lige efter det er blevet lagt
Vand rullegræs med det samme efter det er blevet lagt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar