mandag den 24. marts 2014

Hvordan Bygger Man En Sandkasse i Haven?


Placering af Sandkassen

Der er ikke nogen tvivl om at en sandkasse er et hit hos børnene, især om sommeren. Her kan børn, store som små, få en masse tid til at gå. Når du har besluttet dig for at bygge en sandkasse til børnene i haven, er det vigtigt at overveje hvor sandkassen skal placeres. Der er nemlig nogle gode fif og tips til hvor i haven du og dine børn kan få mest glæde af den nye sandkasse. Det er særligt vigtigt at du placere en sandkasse væk fra træer og buske. Beplantning kan gøre sandkassesand i sandkassen vådt ved dryppede regnvand fra grene og blade, men der kan også falde blade og grene ned i sandet og det kan tilføre insekter som på ingen måde er godt for børn eller sandkasse. Selvom du skal holde din sandkasse væk fra træer og buske skal du stadig overveje at placere den i skygge så dine børn ikke bliver udsat for alt for meget sol når de leger i sandkassen. Her kan du blandt andet sætte en parasol op hvis sandkassen er placeret midt i haven. Overvej tilmed også at lægge den nye sandkasse i nærheden af hvor i selv befinder jer i haven, da børn helst vil være i nærheden af voksne, og også så man kan holde øje med dem hvis de kommer til skade. 

Konstruktion af Sandkassen

Når du skal bygge en sandkasse, så gå igennem denne tjekliste først så du ved hvordan den skal se ud og hvad den skal bestå af:
  • Hvilken form skal sandkassen have?
  • Hvor stor skal den være?
  • Hvilket materiale skal sandkassen være bygget af?
  • Hvilken type sand skal der lægges i sandkassen?
  • Skal der være låg eller overdækning på?
Når du er helt afklaret med hvordan din nye sandkasse skal se ud og hvor den skal ligge, er det næste trin at bygge den. Med henblik på materiale så kan det være en god idé at fravælge betonfliser, da børn kan skrabe sig på dem eller slå sig hvis de falder på dem. Brug i stedet et træ materiale til konstruktionen da det er blødere og mere behageligt for børn at lege på. Brug dog ikke trykimprægneret træ da det er giftigt for børnene. Husk også at forsejl din sandkassebund så der ikke kommer jord op nedefra og forurener sandet. Dette kan nemt gøres ved at lægge betonfliser eller havefliser i bunden når du bygger sandkassen. Du kan købe billige betonfliser på Grusdirekte.dk, der er nem og hurtig levering i hele Danmark.


Hvilket Sand?

Det er vigtigt at vælge det helt rigtige sand til sandkassen når du har bygget den, både for børnene kan få så meget sjov ud af det som muligt, men også for at vælge det som er mest sikkert og rent. Strandsand er meget fint sand som man godt kan lægge i den nye sandkasse. Sandkassesand er en lidt grovere sand art som du også kan lægge i sand kassen. Sandkassesand er god at forme på grund af den grovere struktur end strandsand. Du kan købe strandsand og sandkassesand billigt på Grusdirekte.dk, husk der er hurtig og nem levering i hele Danmark. 

Hold Katten Væk

Vi ved alle sammen godt at børn elsker sandkasser, men det gør katte desværre også. Derfor må man tage særlige forholdregler for at holde katte og andre dyr ude. Du kan overdække sandkassen med net eller du kan konstruere et låg at lægge hen over din sand kasse. Er sandkassen helt åben så prøv at skræmme katten væk eller hæld vand på den når den går i sandkassen. Det er ubehageligt for katten, men komplet ufarligt. Husk at du har ret til at bede naboen om at holde sin kat væk. Du har tilmed ret til at indfange katten hvis du i samme år har givet katte ejeren en advarsel.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar