mandag den 10. marts 2014

5-Trins Have Guide: Hvilken Belægning Til Din Indkørsel?

1. Flisespor

Det mest basale du kan gøre når du skal lægge en ny indkørsel i din have er simpelt, men også praktisk. Dog er det ikke det største projekt og derfor heller ikke det mest arkitektoniske. Man gør det at man lægger en række havefliser i hvert hjulspor. Det kan virke enkelt, men fliserne skal stadig lægges ordentligt og med sand eller grus under dem for at gøre dem stabile. Start med at fjerne et jordlag svarende til dybden på flisen og det lag af stabilgrus du vil lægge under dine betonfliser. Derefter lægger du dem i rækkefølge og sørger for der er mellemrum imellem dem, så der er plads til det flisesand der skal lægges i fugerne.


Dette er en indkørsel belagt med betonfliser
Indkørsel med betonfliser.
2. Flisebelægning

Hvis du ikke synes det er nok med en række af fliser til hvert hjulspor, så kan du lægge fliser i hele indkørslen. Du kan sikkert lægge betonfliser i hele indkørslen, men sørg særligt for at der er en god mængde stabilgrus under belægningen så den ikke skrider ud eller synker på grund af trykket fra den mængde af trafik der kommer på en indkørsel. Læg fliserne som du ville gøre det ved lægning af terrasse. De skal lægges forbandt og der skal sørges for at belægningen hælder så eventuel regnvand løber af belægning. Det er den bedste vej mod en holdbar belægning. Du kan belægge din indkørsel med enten betonfliser eller havefliser som du kan få leveret billigt og nemt fra Grusdirekte.dk, brug evt. vores mængdeberegner til at udregne mængden du skal bruge.


3. Grus

Udover at lægge indkørsel med fliser, kan du også tage andre materialer i brug som giver et anderledes men også flot udseende som især pynter til din have. Du kan nemt lægge grus i din indkørsel. Hav dog i tankerne at grus er mere løst og let kan skride ud. Så hvis du vil bruge mindre ærtegrus så læg et gruslag med større vidde under som stabilitet i form af enten stabilgrus eller bundsikringsgrus.


Belægning med perlegrus i din indkørsel
Du kan lægge perlegrus i din indkørsel.
4. Perlesten og Ærtesten

En bedre og mere sikker måde at lægge belægning i din indkørsel, er at at anlægge med perlesten. Perlesten har den fine egenskab at den i forhold til grus synker mindre ned i underlaget og derfor ligger længere før der skal efterfyldes. På den anden side er det altid en god idé ligemeget belægningen at have et bundlag under med stabilgrus som er skabt specielt til ikke at skride. På grund af at perlesten er mindre sten kan de have en tendens til at sidde fast i dækkene. Af den årsag kan du i stedet købe ærtesten og lægge i din indkørsel. Ærtesten er større sten og hænger ikke fast i dækkene og er desuden en flot belægning som pynter til haven. Ærtesten er et must-have for enhver parcelhus ejer der har grønne fingre.


Granitskærver er flotte til indkørsel
Din indkørsel bliver flot med granitskærver.
5. Granitskærver

En endnu flottere belægning end perlesten er en indkørsel belagt med granitskærver. Granitskærver er flotte og vilkårlige i formen og er skabt af knust granit. Du kan med fordel bruge granitskærver, da de også er gode til at holde ukrudt væk på grund af deres form. Hvis du sørger for at rive din indkørsel en gang imellem så kan du nemt holde ukrudt væk. Husk igen at have et fald på belægningen så regnvandet kan ledes væk. Hvis indkørslen ligger tæt op ad huset, så sørg for at belægningen har et fald væk fra huset. Du kan finde billige granitskærver på Grusdirekte.dk, hvor der tilmed er billig levering i hele Danmark.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar